"A portré rajzolás igazi szépsége és egyben varázsa abban rejlik, ahogyan elkészül...

Órákon át figyelmet szentelni a portré alanyának, "szeretgetve" minden ceruzavonással
az arcvonalait, a hajfürtjeit...

Az elkészült porté jóval több lesz, mint egy remek rajz, hiszen a türelem és az odafigyelés alkotja meg."

(huszár tonchi)

 


    Már 11 évesen is grafikusnak készültem, de igazán csak a negyedik "X" betöltése után kapott főszerepet a képzőművészet az életemben, amikor megnyitottam a Huszár Arts Művészeti Iskola "kapuit". Szerencsésnek érzem magam, amiért gyermekként a szomszédunkban egy idős, elismert festőművész élt, akihez rendszeresen átjártam. Nagyon sokat tanultam tőle, amiért hálás vagyok.

Az életem úgy alakult, hogy a rajz, a sport és a zene hármas egysége mindmáig aktívan megmaradt az életemben, csak a hangsúly és a velük töltött idő aránya változott az évek során. Évtizedeken át a karate volt a fő tevékenységem és, a rajz és a zene csupán hobbiként volt elen az életemben. Egy tragikusra sikerült balesetig, amiben átmenetileg lebénultam nyaktól lefelé, Bár nem adtam fel a harcművészettel, de innentől fogva nagyobb hangsúlyt kapott a rajz és a zene az életemben.

Felkeltette az érdeklődésem a jobb agyféltekés módszertan, ezért elvégeztem én is egy rajzkurzust, egy neves festőművésznél.

Lelkesítő volt a diákok sikerélménye, de szomorúan éltem meg, hogy a tanár kezében jóformán egyszer sem láttam napokon át ceruzát. Mindenki szebben rajzolt a tanfolyam végére, de senki sem szépen. Én persze kakukktojás voltam köztük, kérdezték is, hogy mit keresek ott? :)

Mint az életem minden területén, itt is rendhagyó módon indultam el és saját fejlesztésű tematikával kezdtem kiegészíteni a tanultakat. 

Miután felismertem, hogy mindne művész és sportoló egyaránt használ jó sémákat, melyeket a balagyféltekéjük fejlesztésével sajáttanak el, akkor egy új útra léptem.

Mivel sehol sem találtam olyan tananyagot, amely bárki számára elsajátítható módon oktatna jó sémákat, elkezdtem kidolgozni én magam. Mára ez alkotja a módszertanom alapját, mely 2017-től kétagyféltekés rajzolás (vagy külföldön FULL BRAIN DRAW) néven vált ismertté. Mára, nemzetközi tapasztalatok alapján is kijelenthetem, miután Dubajtól-Norvégiáig, minden héten másik országban tanítok, hogy az intenzív rajzoktatás terén jelenleg világelső a módszertanom, melyet mindenhol büszkén hirdetek, hogy magyar.

A rajztanfolyamaim tanmenetében egyedülálló módon ötvözöm a harcművészetekben alkalmazott jobb- és balagyféltekét stimuláló és szinkronba hozó gyakorlatokat, a relaxációs állapotot segítő meditációt és a klasszikus rajzoktatás elemeit.

Az eredmények önmagukért beszélnek. Teltházas tanfolyamokon, a továbbképzésekre is visszatérő végzett diákokkal segítem megismertetni a társadalom széles köreiben a képzőművészeti alkotás örömét!

 


Vállalom portrék elkészítését, megrendelésre!

A munkáimat itt láthatod: Portréim >>

A megrendeléshez írj egy e-mailt, vagy hívj telefonon!

Kapcsolat >>

 

 

Ha szeretnél megtanulni Te is hasonlóképpen rajzolni, jelentkezz itt: 

Huszár Arts Rajziskola >>